Wellicht heeft u gekozen voor een vloer met een beton uitstraling. Mogelijk zal u overwegen om een karpet aan te schaffen. Overweeg dan eens een karpet samen te stellen met behulp van tapijttegels. Deze tegels van 50cm x 50cm of  100cm x 25 cm (een zeer bijzondere maat) worden d.m.v. speciale stickers ('TacTiles') aan elkaar verbonden. De tegels blijven opneembaar, bijvoorbeeld om een vervuiling onder de kraan af te spoelen.

U creëert een eigen ‘patchwork’ karpet, welke volledig kan worden afgestemd op kleuren en uitstraling in uw interieur. Omdat de tegels niet rafelen bij het doorsnijden, is het mogelijk bijvoorbeeld om een smaller kader om het karpet te bevestigen. Door af en toe in het karpet onderling tegels te wisselen, ontstaat er wat meer leven op de vloer. U kunt zelfs een aantal tegels met afwijkende kleuren apart bewaren om deze bijvoorbeeld per seizoen te verwisselen met een tegel in het karpet. U heeft het gevoel telkens een ander karpet op de vloer te hebben.

De tapijttegelfabrikant Interface Europe is druk bezig met de ontwikkeling van zeer bijzondere structuren, zodat het lijkt alsof u over een grindpad wandelt, over leisteen, of over lage begroeiing zoals mos en sedum. De moeite van het overwegen waard.