Cachemire Beton is een nieuw product op de Nederlandse markt. De van oorsprong Belgische firma Mathys heeft al enige tijd een nieuwe groep verfprodukten ontwikkeld voor met name de Belgische markt. Bij Cachemire is niet alleen kleur, maar ook structuur bepalend voor de uitstraling. Daarnaast is het product erg betaalbaar.

Naast de met zorg uitgekozen leverbare kleuren muurverf en lakken in voornamelijk matte tinten, zijn er ook 3 structuren opgenomen in deze lijn. Cachemire Beton, waarmee een betonlook kan worden gecreeerd. Cachemire Sable met een zandstructuur voor een natuurlijk effect. En de Cachemire Metallic voor heldere details.

Ik ben in Belgie op bezoek geweest bij de firma Mathys voor uitleg over deze producten en een praktijktraining. Omdat met name de betonlook 'hot' is in het Nederlandse interieur beperk ik mij even tot de Cachemire Beton. Binnenkort zal ik bij de groothandel de Jonge Coatings een 10-tal monsterborden maken met verschillende kleuren, structuren en effecten. In een volgend artikel zal ik de foto's tonen en daarbij een beschrijving geven van de technieken.