Werkwijze

Dutch Concreations maakt deel uit van de Burki Design groep.

Wij richten ons met Dutch Concreations op een brede toepassing van betonlook in het gehele interieur, maar ook voor buiten toepassingen. Concreations is een samengesteld woord uit Concrete(=Beton) Creations. Hier en daar wijken we wat uit naar andere minerale effecten, zoals natuursteen. Verder geven we aandacht aan bijzondere combinaties met andere materialen, zoals hoogglans gespoten MDF, glas, kunststof, composieten en diverse houtsoorten. Deze industriële look wordt bereikt door de toepassing van diverse soorten producten van verschillende producenten. Dat kan pleisterwerk zijn, maar ook meubelpanelen met een steenachtige print. Er zijn ook behangsoorten die de betonlook op een wand kunnen verbeelden. Deze site zal daarom regelmatig worden aangepast aan nieuwe ontwikkelingen en we zullen de trends op dit gebied nauwgezet volgen. De meest actuele informatie vind u in onze blogs, onze facebookpagina en via afbeeldingen op bijvoorbeeld Pinterest.  

We heben veel overleg met producenten over de toepassing in onze eigen creaties. We zijn creatief en zijn altijd bezig met het uitwerken van nieuwe ideeën. Soms is de toepassing niet als zodanig getest en hebben we nauw overleg met de technisch adviseurs. Soms combineren we materialen van verschillende producenten om een eigen touch te geven aan een bepaalde afwerking. Bijvoorbeeld het toepassen van kleurstoffen van fabrikant A in mortels van fabrikant B of het toepassen van een finish van de een op een product van de ander.

Daarmee kunnen wij u iets bieden met een unieke uitstraling. We hebben ook contacten met designers en kunstenaars om de persoonlijke touch naar een hoger plan te tillen. Maar we willen u ook graag helpen met het uitwerken van uw eigen ideeën. Een uitdaging die we samen aangaan.

Via de andere bedrijven van Burki Design kunt u inspiratie opdoen op andere aspecten van verbouwen  en inrichten.