Café Laros

Voormalig 'Café Laros' is een rijksmonument uit ongeveer 1850. Het pand heeft een hoge typologische waarde als een, met name voor wat betreft het interieur betreft, uitzonderlijk goed bewaard gebleven authentieke inventaris. Het vormt een zeldzaam voorbeeld van een dorpscafé en uitspanning uit de jaren rond 1900. Als voormalig ontmoetingspunt voor de bevolking van Velp herinnert dit pand nog aan het dorpsleven in Velp in deze periode. Al met al, een rijksmonument dat een geweldige historische sfeer weer geeft. Maar...

...de nieuwe eigenaar kon na de koop (2012) wel aan de slag! In de (ver)bouwplannen is het behoud van de historische uitstraling belangrijk. Hierbij speelt betonlook een grote rol. Ook worden er zeer veel eisen gesteld aan het materiaalgebruik. Een perfecte klus voor Dutch Concreations dus.

Het pand in 2012:

Dutch Concreations is in 2013 begonnen met het egaliseren van de vloer van de eerste verdieping, en met het maken van een vloer- en wandconstructie ten behoeve van eem speciale vloer- en wandverwarming. Voor de vloerverbetering is gebruik gemaakt van het speciale Bioclina vloerverwarmingssysteem. De vloeropbouw bestaat uit folie, Fermacellkorrels, Pavatex houtvezel isloatieplaten, Fermacell Estrich vloerelementen, Bioclina tegellijm, en een vezelversterkte egaline.

Nadat de vloer en wand gereed waren, heeft Dutch Concreations een maatwerk badkamermeubel vervaardigd, waarbij de wasbakken op een speciale manier zijn behandeld, zodat ze perfect bij de historische uitstraling van het pand passen. In samenwerking met zusterbedrijf Deco Carpet is er ook een PVC vloer (stroken) geleverd en gelegd.

Dit langlopende project geeft ons veel voldoening: overal waar men loopt of kijkt proeft men de historie van het vooroorlogse dorpscafé. Het contact met de klant is bijzonder goed en openhartig, waardoor nieuwe projectfasen goed samen worden afgestemd.

Onze werkzaamheden: